Saturday 28 July 2012

Relaxcheck számítógépes relaxáció szintmérő - Jelenlegi ára: 1 Ft

Relaxálni, de hogyan?
Az egészséghez, a sikerhez, a kreativitáshoz, a hatékony szellemi munkához, a gyorstanuláshoz állandó nyugodt tudatállapotra, esetenként alfa-théta állapotra lenne szükségünk. Ezeket az állapotokat gyakorlással mindenki elsajátíthatja.
Az emberi test olyan érzékeny "műszer", mely tévedhetetlenül közvetíti az ember szellemi, lelki, nyugalmi, vagy distresszes - kiegyensúlyozatlan állapotát. Ezen állapotok együttese kerül mindenkor "kijelzésre" a bőr ellenállásán keresztül.
A RelaxCheck készülék segítségével folyamatosan figyelemmel kísérheti, hogy az adott tevékenység vagy gondolat, esetleg más személy vagy folyamat, milyen hatással van Önre.
A készülék által a számítógép képernyőjén pontos visszajelzéseket kap, mely arra is ösztönözheti a tesztelt személyt, hogy olyan módszereket keressen, melyek biztosíthatják szervezete harmonikus állapotban való tartását.
Az egyre jobban elterjedő, relaxált állapotban levő gyors nyelvtanulási módszerek hatékonysága azon múlik, hogy az adott személy a tanulás ideje alatt folyamatosan relaxált állapotban legyen. Ennek ellenőrzésére is kitűnő segédeszköz RelaxCheck készülék.
Mire is használható?
Hasznos segédeszköz lehet orvosok, pszichiáterek, pszichológusok, természetgyógyászok számára, mert segít a páciens láthatatlan - mentális, gondolati- stressz reakcióinak a visszajelzéseit folyamatosan - az adott pillanatnak megfelelően - nyomon követni. Vagyis: Jól demonstrálható a készülékkel a szorongás, a félelem, a belső feszültségeket teremtő, "gerjesztő" gondolatok hatása a szervezetre.
Kognitív terápiánál, vagy az autogén tréning tanulásánál a pozitív irányú változás - kiegyensúlyozott, nyugodt állapot elérése - jól tesztelhető a készülék segítségével. A szervezet érzékeny reagálásának köszönhetően, olyan reakciókat is figyelemmel kísérhetünk /hang, fény, különböző energiák, más személy energetikai ráhatása/, melyek a kezelést végző személy számára láthatatlanok maradnak, vagy csak később, esetleg áttételesen szerez róluk tudomást. Mérés alatt az idő/relaxáció szint koordináta rendszerben a felfelé tartó grafikon a feszültebb, a lefelé tartó grafikon az ellazultabb állapotra utal. Az elkészült grafikonok és adatok kinyomtathatók, eltárolhatók. Lehetőségünk van a mérési eredményekhez megjegyzés hozzáfűzésére is mely a későbbi analizálás esetén segítségünkre lehet. A program egyéb funkcióit a készülékhez adott leírás és kezelési utasítás részletesen tartalmazza.
A RelaxCheck készülék felhasználási területéről csak néhány került említésre, de ezekből is kitűnik, milyen hasznos segédeszköz lehet sok ember számára.
Említsünk meg néhány példát a teljesség igénye nélkül:
Az emberi testre ható nyugalmi, illetve izgalmi állapotok kimutatása.
Testi lazító gyakorlatok sikerességének ellenőrzése.  
Meditatív állapotok folyamatos figyelemmel kisérése és regisztrálása.  
Az emberi testre ható energetikai változások kimutatása.
Láthatóvá teszi a relaxáció mélységét, az ellazulási szintek változását, intenzitását, a stressz leépítésének lépcsőfokait.  
Jól demonstrálható a készülékkel a szorongás, félelem, a belső feszültségek, gondolatok azonnali hatása a központi idegrendszerre, az egész szervezetre.
A készülék alkalmazása megkönnyíti a kapcsolatteremtést a pácienssel, és kontrollhoz is jó segédeszköz lehet szakemberek számára.
Segítség lehet a páciens testi, lelki, pszichoszomatikus betegségei - hibás gondolkodás és szemléletmódból is eredhető - hátterének megtalálásában.
Élsportolóknál, sportolóknál a relaxáció, feltöltő, önbizalom-erősítő gyakorlatok tanításában, hatékonysági szintek mérésében is kitűnő.
Összpontosítást és nagy nyugodtságot igénylő feladatokhoz, alkalmassági tesztelésre.
Relaxáció segítő hatása:
Kiegyensúlyozottabb viselkedés
Egészséges nappali és éjszakai bioritmus
Koncentrálóképesség és a kreativitás-szint növekedése
Könnyebb tanulás, nagyobb teljesítmény a munkában
Növekvő dinamika és produktivitás
Fáradékonyság csökkenése
Integráló képesség növekedése
Lelki terhelhetőség- egyensúly, optimális belső stabilitás
Alkalmazkodóképesség javulása
Idegrendszer stabilitása
Megerősödő ellenálló képesség a betegségekkel szemben
Gyorsabb reakcióképesség, kevesebb baleset
Csökkenő szorongás, feszültségszint csökkenése
Effektívebb problémamegoldás, kevesebb konfliktus
Kisebb infarktus rizikó
Szellemi teljesítmény növekedése
Káros stressz hatása
Ideges viselkedés
Fáradékonyság
Alvászavarok
Koncentráció hiánya
Pszichés terhelhetőség csökkenése
Kreativitás-szint csökkenése
Kapcsolatteremtési problémák
Alkalmazkodó képesség csökkenése
Gyakori helytelen magatartás, feszültség, agresszivitás
Teljesítmény csökkenés
Tanulási képesség csökkenése
Pszichoszomatikus zavarok
Betegségekre való hajlam növekedése, baleseti rizikó emelkedése
Infarktus-veszélyezettség
Szenvedélybetegségbe "menekülés"
Szorongásos betegségek kialakulásának esélye…



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2012-07-30 12:18
. Relaxcheck számítógépes relaxáció szintmérő - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 comments:

Post a Comment