Sunday 10 February 2013

Bebesi György: A roskatag kolosszus bukása - Jelenlegi ára: 2 950 Ft

Tisztelt Érdeklődő!
Vásárlás esetén a leütött terméket Budapesten előre egyeztetett helyszínen, és időpontban személyesen át lehet venni (helyszíni fizetéssel) az ország más területére a Magyar Posta szállítja házhoz.
Szállítási idő: A leütést követően 2-3 munkanap
Termékleírás: Eladó Bebesi György: A roskatag kolosszus bukása - Oroszország története a 19. században című könyve. A könyv teljesen új, tökéletes állapotú.
Leírás:
A MOSZT Műhely könyvsorozatának 5. kötete a 19. századi orosz történelem áttekintő, jegyzetszerű feldolgozása. A korszakhatárokat I. Pál 1801-ben történt meggyilkolása és az I. világháború kitörése és Oroszország hadba lépése jelenti. A kötet tematikája, olvasmányos feldolgozása, áttekinthető szerkesztése úgy készült, hogy a munkát hasznossági elv alapján forgató egyetemista célközönség mellett a szélesebb szakmai, és az Oroszország története iránt érdeklődő nagyközönség igényeit is kielégítse. Annál is inkább, hiszen az orosz történelem a rendszerváltás óta kissé a szakma mostohagyermekének számít, kevés munka áll rendelkezésre róla, tanulmányozása nem tartozik a divatos feladatok közé, gyakran alapvető ismeretek hiányoznak a hatalmas állam történetével kapcsolatosan, így a kiadvány ezen fehér foltok eltüntetéséhez való hozzájárulást is felvállalt feladatának tekinti. A vázlatos, öszefoglaló, jegyzetszerű feldolgozás követelményeinek megfelelően a korszakkal kapcsolatos nagy szakmai vitákat részleteiben nem érintjük, így pl. a szlavofilizmus új értelmezését, vagy II. Sándor reformjainak értékelését, vagy éppen a dekabrizmussal kapcsolatos polémiákat, hanem igyekeztünk olyan konszenzusos, jól tanulható anyagot összeállítani, amely a történeti ruszisztika jelenlegi elfogadott főáramának megfelel. A szöveg használatát név- és tárgymutató könnyíti meg, a korszak áttekintéséhez kronológia, a további elmélyültebb szakmai tájékozódáshoz pedig bibliográfia járul.



Jelenlegi ára: 2 950 Ft

Az aukció vége: 2013-03-02 19:26
. Bebesi György: A roskatag kolosszus bukása - Jelenlegi ára: 2 950 Ft

0 comments:

Post a Comment